onsdag 3. oktober 2018

Tantra og Taoism

Tantra og Taoism Jeg leste en del om Tantra og Osho i de siste dagene. Begge er veldige interessante tema for meg, fordi tidligere visste jeg nesten ingen ting om dem. Det sørlige faction av kinesisk Taoism hadde en velkjent tradisjon som heter "ShuangXiu", noe som ligner med men også er ganske forskjellig fra Tantra. Mange i vesten har tatt feil og tror at det er Tantra. Tibet har lang historie av Tantra, men dette er ikke veldig kjent for kinesere i andre deler av Kina.

Så langt har jeg ikke lest en eneste bøk av Osho. Jeg har bare lest noen introduksjon om Oshos tank skrevet av kinesere, fordi jeg ville ha en rask kjennskap om ham først. Riktig nok er jeg både enig og uenig med ham etter lesningene. Det ser ut som filosofien til Osho består to deler. En del er Laozi sin "Gjør ingenting" (betyr "la det skjære" og "ikke forstyr") og meditasjon. En annen del er Tantra. Jeg er fullstendig enig med den taoistiske filosofien til Osho.

Til tross for at jeg aldri har praktisert Tantra og mine synspunkt om Tantra kan være overflatiske, er jeg sikkert på at en rekke andre måter også kan hjelpe praktisjonene å få divine love man kan få gjennom Tantra. Multi-sexpartner er ikke noe for meg, men det er en del av Tantra ritual. Jeg vil ikke involvere meg enten direkte eller indirekte i en slik ritual. Jeg mister heller ikke respekt for en fordi vedkommende deltar i sanne ritual.

Noen liker å forandre andre for sine behov. Det gjør jeg ikke. I mine øyer betyr den type forsøk selvgode, arrogante og egoiske. Hvis man vil forandre en som verdsetter man, betyr den type forsøk i tillegg grådig. Jeg vil være takknemlig for verdsettelsen i stedenfor. Alle viktigste grunnen av mine er at man må få være seg selv.

Jeg tror ikke at jeg kommer til å lese en bøk av Osho. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar