onsdag 7. februar 2018

Mamma lærte om sosial media

For tre år siden, var Mamma 75 år gammel. Hun ville lære seg om å bruke den kinesiske facebook, WeChat. Motivasjonen til det var at det kunne gjøre kontakten mellom hun og jeg mye lettere.

Mamma var iverig. Hun satte i gang med en gang etter hun har bestemt seg. Broren var læreren. Både broren og mamma var veldige tålmodige. Etter at de hadde prødd 10 eller 20 ganger uten å lykkes, bestemte de å ta en liten pause. Mamma hadde aldri noe data/mobil erfaringer tidligere, så ingen var frustrert av mislykten. Men Mamma hadde aldri nevnt WeChat igjen. Vi trodde at hun hadde gitt opp.

Når jeg hadde ferie i Kina for to år siden, nevnte Mamma igjen om å lære om WeChat. Jeg hadde mye tid, selvfølgelig ble jeg læreren den gangen. Det var spennende for meg, fordi jeg hadde aldri opplært en pensjonist før. Som forventet, var det ikke lett. Vi prøvde sammen omtrent 40 ganger før hun klarte fullstendig å bruke de vanlige funksjonene av WeChat. Mamma tok det helt i ro hver gang når jeg peker på feiloperasjonene hennes.

I dag har mamma også litt avhengig av sosial media som mange av oss. Hun sjekker WeChat daglig, gir tommel, deler, tar og sender bilder, prater skriftlig eller muntilig av og til med folk. Jeg er kjempe stolt av henne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar